Hopen

Bildet mitt
Hopen er en merkverdig øy av form og utseende, lang og smal med sine 34 kilometer og en bredde som varierer mellom 0,5 og 2,5 kilometer. Det totale flateareal er på ca. 40 kvadratkilometer. På slutten av 1943 opprettet tyskerne en værstasjon på Hopen. Som ble tatt over av Vervarslinga for Nord-Norge etter okkupasjon av Norge. Per idag er hovedoppgaven for stasjon væroppservasjoner og ismåling. Som blir utført av en bemanning på fire personer. Arbeidskontrakten varer over 6 mnd, og for vår del gjelder det i perioden november/desember til mai/juni. Personalet: Ragnar Sønstebø - Bestyrer, John Inge Berg - Met. Fullmektig, Harald Kulhuset - Maskinist, Ruben Abrahamsen- Kokk

onsdag 26. januar 2011

Her på Hopen feires det som kan feires!

  Vi feirer 10000 besøk på bloggen vår, vi vil takke alle våre trofaste følgere. Hyggeligt å se at det faktisk er noen som bryr seg om oss som er i isødet! Vi fortsetter å oppdatere bloggen i ti og utide, eller når vi har tid..... her i det travle Hopenliv :-)

Ruben måtte jo bake kake også til dette jubileet, her i gokroken sitter Ragnar og Jon Inge

 

3 kommentarer:

  1. Gratulerer med jubileumet, det er et flott tiltak dere har der. Kjempespennende å følge med dere og se og høre om dagliglivet, flotte bilder av natur og dyr. Ser ikke ut som dere lider noen nød, kaffe og kake med krem. Ha en fin helg.

    SvarSlett
  2. Slenger meg på den! Har dere på "overvåkningslista" så når det skjer noe kan jeg bare klikke meg inn her. Og skrekkelig flott med bilder og beskrivelset av det som skjer.

    SvarSlett
  3. Gratulerer! Vi på Bjørnøya ligger "håpløst" langt bak i antall treff. Vi har, tross alt, holdt oss til å avertere i lokalmedia.. Vi sender over varme tanker og lurer på hvordan det går med forholdet mellom inn- og utveiing til Hopenlivet.. Er det noens livvidde som er på tur ned, slik planen var? ;-) God helg!! Klem

    SvarSlett