Hopen

Bildet mitt
Hopen er en merkverdig øy av form og utseende, lang og smal med sine 34 kilometer og en bredde som varierer mellom 0,5 og 2,5 kilometer. Det totale flateareal er på ca. 40 kvadratkilometer. På slutten av 1943 opprettet tyskerne en værstasjon på Hopen. Som ble tatt over av Vervarslinga for Nord-Norge etter okkupasjon av Norge. Per idag er hovedoppgaven for stasjon væroppservasjoner og ismåling. Som blir utført av en bemanning på fire personer. Arbeidskontrakten varer over 6 mnd, og for vår del gjelder det i perioden november/desember til mai/juni. Personalet: Ragnar Sønstebø - Bestyrer, John Inge Berg - Met. Fullmektig, Harald Kulhuset - Maskinist, Ruben Abrahamsen- Kokk

lørdag 19. mars 2011

Mere bjørn.......

Vi har fortsatt noen isbjørn innom her, men det er langt lengere mellom hvert besøk nå enn tidligere i vinter. Men vi får inn noen blinkskudd som vi vil dele med våre bloggvenner! Vi setter stor pris på alle besøk på bloggen, triveligt at det er noen som bryr seg om oss her i isødet men.... vi vil ha flere kommentarer fra dere!
Snart er det så Binnene kommer ut av hiet med isbjørnungene sine, da håper vi på å kunne fange noen små isbjørnklumper i kameralinsa!                                            Familieidyll på Hopen, godt å gjemme seg bak mor.                                                               Ruben i giv akt!

                                                               Titten på hjørnet !

                                                       Lurer på hva han tenker på????

                                                            Kan jeg hilse på??

                                       Tyson vokter området sitt, flink til å oppdage og jage bjørn
                                                      sammen med Grumant og Titiana også.

4 kommentarer:

 1. Flotte bilder, med fine og tekser. Jeg legger merke til det fine lyset som må være på denne øya.
  Morsomt å følge med på det herlige livet på Hopen:)

  SvarSlett
 2. Veldig artig å følge livet på Hopen...
  Og dere tar så mange fine bilder!
  God helg til dere alle sammen. :-)

  SvarSlett
 3. Flotte saker, sett noe til såvidt åpne hi..og hvor mange besøk av bjørn så langt ?

  SvarSlett
 4. Takk for kommentarer :-) Har hittil hatt totalt 433 observasjoner av bjørn, herav 106 utenfor stasjonsområdet og 327 inne på området her. Vi er beviste på å ikke skrive opp samme bjørnen flere ganger om vi vet det er den samme som kommer igjen. Vi har ikke sett noe til hi ennå, men Tyson har reagert på samme plassen et par ganger når vi har vært ute på tur. Så vi er litt spente på om vi får se noe!

  SvarSlett