Hopen

Bildet mitt
Hopen er en merkverdig øy av form og utseende, lang og smal med sine 34 kilometer og en bredde som varierer mellom 0,5 og 2,5 kilometer. Det totale flateareal er på ca. 40 kvadratkilometer. På slutten av 1943 opprettet tyskerne en værstasjon på Hopen. Som ble tatt over av Vervarslinga for Nord-Norge etter okkupasjon av Norge. Per idag er hovedoppgaven for stasjon væroppservasjoner og ismåling. Som blir utført av en bemanning på fire personer. Arbeidskontrakten varer over 6 mnd, og for vår del gjelder det i perioden november/desember til mai/juni. Personalet: Ragnar Sønstebø - Bestyrer, John Inge Berg - Met. Fullmektig, Harald Kulhuset - Maskinist, Ruben Abrahamsen- Kokk

søndag 26. desember 2010

Offisiel åpning av Hopen blogg anno 2010/11

Hei og hå, no feire vi starten av bloggen, og d gjør vi me en skål!!!! Her blir det å komme litt av hvert, stemnings rapport pluss isbjørn rapport, som skal oppdateres stadig. Til nå har vi 60 observasjoner av isbjørn, og det er bare på stasjonsområde. Vi skal legge ut noen smakebiter senere :)

18 kommentarer:

 1. He-heeeeey! D må e sei! T løkke m bloggen, bi stas å følg m dåkk utåver vinter'n :-) Fortsatt go jul ønskes ifrå nabo-holmen!

  SvarSlett
 2. Så fint å kunne følge med dere på nettet. God jul og et godt nytt år til dere alle, fra ishavsentusiast Linda (som også drømmer om en sesong på Hopen en gang)

  SvarSlett
 3. Ønsker dere et kjempeflott og isbjørnrikt nytt år.
  pg

  SvarSlett
 4. Hei alle fire og gratulerer med bloggen.
  Jeg hadde gleden av å være Skipper på det første Sea King redningshelikopter som besøkte Hopen 4. juli i 1976. Hadde doktor med, men måtte dessverre ta med kokken tilbake til fastlandet.
  Nytt besøk i oktober 1976, da bare på treningstur. Fikk servert "det måltidet"!
  Dere ønskes en fin nyttårshelg og lykke til md resten av oppholdet.

  SvarSlett
 5. Hei
  Det ble mange besøk på Hopen i 12år som pilot på Sea-King og kystvakt Lynx. fantastisk område og stasjon. Har vært i SAS nå i 21 år og setter opp turer til Longyear som pri 1. Som det sies i bloggen , dette er vel den siste ordentlige ishavsstasjonen. Bjørnøya blir vel litt for sivilisert.
  Lykke til med feiringen
  mvh Tom
  (Hei Bernt enig med deg dette var gode dager)

  SvarSlett
 6. Hei alle fire og spesielt til Harald! Vi sitter her og følger med i både blogg og på vg.no og ser fire fornøyde karer i stampen. Harald, du skal vite at ferskingene i NA Røde Kors er i gang og det var et kjempekurs og en super kveld på RK-hytta i Aurdalsåsen her rett før jul. Sju nye lar seg høre! Gleder oss til Vinter C og førstehjelp etter jul så er vi nok klare etterhvert til de første aksjonene!

  Vi som har Svalbard i blodet og besøkt øygruppa flere ganger og dessuten sett både Bjørnøya og Hopen fra lufta er nok ganske så misunnelige på dere! Må bare si at dere må nyte disse månedene. Imens vil vi bare si at sommeren har satt inn her i Valdres - nå er vi over 15 minus - så det er bare å kle av seg. Regner med at intervallet 30-40 minus nås igjen i januar som vanlig.

  Tillykke med jula og god nytt år!

  SvarSlett
 7. Isbjørnpinnakjøøød e jo da besta!!!!!!!!!!!!

  SvarSlett
 8. He-hey, gutter! Så hyggelig å, endelig, se dere på blogg! Dere har vel vært så opptatte med å svare på fanpost og med å eie verden at denslags har blitt nedprioritert?! Vi her i sentrale strøk, Bjørnøya, ønsker dere fortsatt god jul og et godt nyttår. Vi gleder oss til å følge dere videre på bloggen! -skal tilogmed legge dere inn som favoritter! Klem fra Lise

  SvarSlett
 9. Hei! Flott å se bilder fra Hopen;) Håper dere har det bra(ser slik ut på bildene). Jeg vil ønske dere et Godt Nyttår fra Øystre Slidre!!!

  SvarSlett
 10. Hei dere der oppe! Flott og kunne se og lese om hvordan dere har det. Haaper du Ragnar har faatt rakfisk saa du ikke glemmer Rak(k)arne. Gleder meg til Vaarblotet paa Dovrefjell. Godt Nyttaar til dere alle.

  SvarSlett
 11. Bjørnar Martin Weines31. desember 2010 kl. 06:03

  Hei Hopen
  Etter to sesonger der, så er man ødelgt for resten av livet, beste plass uten tvil.
  Var der 2005 sommersesongen og 2006-7 vinter sesongen, Det var jeg som fikk bestilt opp badestampen, og det tror jeg ble en super suksess.Dere får ha et riktig fint nyttår, og en flott sesong på alle vis, skal nu følge med dere på bloggen.

  SvarSlett
 12. Hei dere

  Hyggelig med denne loggen. Sere at tiden ikke har stått stille på Hopen. Jeg var har vært på Jan Mayen og videre Hopen. Da var kommunikasjon med omverden en MB/KB sender og en VHF sailor stasjon. Kos dere videre på denne flotte plassen. Godt Nyttår.

  SvarSlett
 13. Ønsker deg Ragnar, og dei andreder oppe et riktig godt,friskt og fredelig Godt Nyttår! hilsen Wenche og Nils Morten

  SvarSlett
 14. Jeg følger med..:)

  SMB

  SvarSlett
 15. Hei gutter..
  jeg kjenner jeg blir sjalu når jeg ser å hører hvordan dere har det dær oppe.. ser helt fantastisk ut. var på hopen sommer/høst 2008, helt fantastisk å må si jeg vil opp igjenn men med små barn er det ikke helt lett nei.. kos dere videre på ishavsøya å vær forsiktig=)
  ps lever nanuk ennå. ? han var liksom kosehunden vår!

  SvarSlett
 16. Hei Roy Tore.
  Nanuk lever i beste velgående, men begynner å bli en gammel mann, hører dårli å ser dårli. Han er fremdeles en kosehund, er selskapsyk og vil ha oppmerksomhet når han hører eller ser oss da:)Ellers er han dårlig på isbjørn, det er nok antagelig vis siste vinteren hans på Hopen vil jeg tro. Hilser ellers til alle kjente som har lagt inn kommentarer og blitt tilhengere på bloggen vår. triveligt!

  SvarSlett
 17. Hei alle sammen og Godt Nyttår fra en forhenværende Bjørnøya-tekniker... Å gratulerer med egen blogg... Er jo altid trivelig å se hva som skjer det oppe. Ragnar var jo der da vi var på Bjørnøya i 2008/2009... Skal følge dere videre utover...

  SvarSlett
 18. Hei
  Har dere fremdeles blandingshundrasen "Hopski"?

  SvarSlett